Lezingen van Michiel Verheul

De lezingen van Michiel doorbreken de stigma’s rond mentale stoornissen.

Hij maakt het bespreekbaar en weet met zijn persoonlijke ervaringen een intrigerende en informerende lezing neer te zetten. Deze lezingen zijn geschikt voor mensen en organisaties die meer over stoornissen willen weten, lotgenoten die steviger in hun schoenen willen staan en onderwijsinstellingen die meer willen dan rauwe theorie.

Lezingen van Michiel Verheul

Het duiveltje van mijn geest - over dwangstoornissen & dwanggedachten

In deze lezing spreekt Michiel over zijn persoonlijke ervaringen met dwanggedachten. Wat houdt het precies in? Hoe ga je hier mee om? Hij vertelt over de moeilijke periodes van vallen en opstaan, de wanhoop die hij regelmatig voelde, de kracht die hij wist te vinden en het doorzettingsvermogen wat cruciaal in dit alles was.

lezingen

Zonder censuur vertelt spreker Michiel Verheul over het ziektebeeld van Obsessive Compulsive Disorder (OCD) en de impact die dat had op zijn leven als Televisieproducer, vader en partner. Hij vertelt over zijn ervaring met de stigma’s die er heersen rondom mensen met een mentale beperking.

Lezingen van Michiel Verheul

Stigma's

Er heersen veel stigma’s rond mentale aandoeningen. Veel mensen zijn er echter niet bewust van dat veel stigma’s misplaatst zijn. Ook de zelf-stigma’s van mensen die last hebben van een mentale aandoening maken de situatie vaak erger dan nodig. Deze lezing focust zich op het bespreekbaar maken van stigma’s, participatie en inclusie.

lezingen

Inspireren en informeren; stigma’s teniet doen en anderen met (dwang-) stoornissen ondersteuning bieden. Dat is Michiel’s missie. Hij deed mee aan het televisieprogramma ‘Levenslang met Dwang’ waarin hij de kijker laat zien wat leven met een beperking als OCD inhoud. Dit RTL programma trok wekelijks tussen de 700.000 en 1.000.000 kijkers. Als onderdeel van zijn carriereswitch is Michiel terug de schoolbanken in gegaan; hij volgde aan Fontys Hogescholen de opleiding tot ervaringsdeskundige.

Lezingen van Michiel Verheul

In je Kracht staan

Michiel heeft regelmatig ervaren hoe het is om volledig de balans te missen. OCD zorgde ervoor dat hij vaak niet lekker in zijn vel zat. Hij moest na het overwinnen van de zwaarste periode in zijn leven zijn kracht en balans hervinden. Met onder andere een carrièreswitch en doen waar je je goed bij voelt weet Michiel weer in zijn kracht te staan. Voor mensen zowel met als zonder beperking. 

lezingen

Spreker Michiel Verheul vind het ontzettend waardevol zijn publiek inzicht te geven in zijn stoornis. Hij vertelt over de stoornis zelf, over de diagnosestelling en hulpverlening, over stigma’s en zijn persoonlijke verhaal. Door de vele voorbeelden uit het dagelijks leven is Michiel Verheul in staat zijn publiek te laten begrijpen en ervaren hoe het is om met dwangstoornis te leven. Herkenbare scènes zorgen voor de nodige humor tijdens zijn optreden.

Michiel Verheul

contact MICHIEL VERHEUL

Neem contact op met Michiel Verheul. Informeren is geheel vrijblijvend. Ontdek de tarieven en beschikbaarheid. Bekend van ‘Levenslang met Dwang’.