Over Michiel Verheul

Wat doet OCD met je? Michiel biedt op heldere en humoristische wijze inzicht in de stoornis en het herstelproces. En hij vertelt hoe het hem uiteindelijk een betekenis- en succesvolle nieuwe carrière bracht.

Deze dwangstoornis, Obsessive Compulsive Disorder, wordt gekenmerkt door gedachtes en soms zelf handelingen die de overhand nemen. 

OVER MICHIEL VERHEUL

Van psychische kwetsbaarheid naar mentale kracht

Stel, je hebt een flitsende tv-carrière waarin je meewerkt aan populaire programma’s zoals Idols, Temptation Island en Wie is de Mol. Wat niemand weet, is dat je van binnen worstelt met angstaanjagende dwanggedachten. En die worden almaar heftiger. Zo moeten bij Michiel alle messen de deur uit, omdat hij bang is om zijn vriendin neer te steken. Hij was zijn handen stuk uit angst voor besmettingsgevaar en laat zich iedere maand testen op enge ziektes.


Als Michiel vastloopt, gooit hij het roer om: niet langer laat hij zijn Obsessive Compulsive Disorder (OCD) zijn leven beheersen. In plaats van zich te verschuilen achter zijn problemen, toont hij zijn kwetsbaarheid en deelt zijn verhaal, op tv nota bene! Een moedige stap die ertoe leidt dat Michiel zijn kracht terugvindt, herstelt en zijn eigen stichting begint. Daarmee biedt hij via een online platform een podium aan verhalen van mensen en hun psychische stoornissen. 


STIGMA’S RONDOM MENSEN MET EEN MENTALE BEPERKING

Tijdens zijn lezingen vertelt Michiel openlijk wat OCD met iemand doet en de impact die het heeft op zijn rol als vader, partner en televisieproducer. Maar ook over alle stigma’s en vooroordelen waar hij mee te maken krijgt als hij zijn stoornis aanpakt via het tv-programma ‘Levenslang met Dwang’. Al deze ervaringen sterken Michiel bij zijn missie: stigma’s wegnemen en anderen met (dwang-)stoornissen ondersteuning bieden.


Door de vele voorbeelden uit het dagelijks leven is Michiel Verheul in staat zijn publiek te laten begrijpen en ervaren hoe het is om met een dwangstoornis te leven. Herkenbare scènes zorgen voor de nodige humor tijdens zijn optreden. Want als televisiemaker in hart en nieren, is Michiel natuurlijk ook een echte verhalenverteller.

“Ik zet me actief in om de positie te verbeteren van mensen met een psychische aandoening. Ik wil zoveel mogelijk mensen ermee bekend maken, zodat meer begrip en hulp ontstaat.”

Michiel Verheul

contact Michiel Verheul

Neem contact op met Michiel Verheul. Informeren is geheel vrijblijvend. Ontdek de tarieven en beschikbaarheid. Bekend van ‘Levenslang met Dwang’.